Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
en

Hogyan válasszunk számítógépes egeret?

Hogyan válasszunk számítógépes egeret?
A számítógépes egér kiválasztása az egyik legfontosabb döntés lehet, ha új számítógépet vagy perifériát vásárolsz. Az egér kiválasztásánál több pontot kell figyelembe venni, hogy megtaláld a legjobbat a számodra.
 

Működési technológia: Az egerek két fő működési technológiával rendelkeznek: optikai és lézeres. Az optikai egerek a fényérzékelő segítségével mérik a mozgást, míg a lézeres egerek lézervonalat használnak a mozgás követésére. Az optikai egerek általában érzékenyebbek és pontosabbak, de a lézeres egerek jobban működnek a fényes vagy csillogó felületeken. Elvétve találhatunk még görgős, mechanikus egeret is.


Csatlakoztatás: Az egerek általában USB-porton keresztül csatlakoznak a számítógéphez, de vannak olyanok is, amelyek vezeték nélkül, Bluetooth-szal  működnek. A vezeték nélküli egerek általában kényelmesebbek, de a vezetékes egerek általában pontosabbak és stabilabbak, a gamerek szerint gyorsabbak is.


Ergonómia: Az egér kényelmes használata nagyon fontos, különösen ha sokat használod. Az ergonómiai egerek általában jóval kényelmesebbek a hosszú használat során, mivel testre szabhatóak a gombjai és eltérő formájúak, igazodva a neked kényelmes pozícióhoz.


Gombok és funkciók: Az egerek általában több gombot és funkciót tartalmaznak, például görgőket és programozható gombokat. Azoknak, akik sokat játszanak, fontos lehet, hogy az egér több gombot és extra funkciót tartalmazzon, hogy játék közben több irányítási lehetőséget biztosítson.


Ár: Az egerek ára változó lehet, attól függően, hogy milyen funkciókkal rendelkeznek. A drágább egerek általában több funkcióval és jobb minőséggel tűnnek ki az átlagból, de már pár ezer forintból is megfelelő egeret lehet találni, akár vezeték nélkül is.

Tartalomhoz tartozó címkék: Számítógép