Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
en

Komposztálás

A házi komposztáló használata nagyon egyszerű és hatékony módja lehet a zöldhulladék újrahasznosításának. A komposztálóba csak szerves anyagokat tegyünk, mint például zöldség- és gyümölcshulladék, kávézacc, levelek, fűnyesedék, papír vagy karton. Az arányokat is fontos figyelembe venni: az optimális komposzt arány kb. 2:1 barna és zöld anyagokat jelent. A komposztanyagot rendszeresen keverjük össze, és tartsuk nedvesen, de ne túl nedvesen. A komposztálás folyamata általában 6-12 hónapot vesz igénybe, attól függően, hogy milyen anyagokat használunk és milyen időjárás van. Ha a komposzt megfelelő állapotban van, használjuk fel a kertben található növények tápanyagellátására.
Rendezés:

A műanyag komposztáló hasznosabb, mint hinnéd!

A műanyag komposztáló bármelyik kert praktikus eleme lehet. Az otthont övező környezet igényes megjelenéséhez a növények nélkülözhetetlenek. Vannak, akik kifejezetten az örökzöldek és a füvesített terület mellett döntenek, mások az egynyári növényeket és a konyhakertet részesítik előnyben.

A mindennapos odafigyelésnek és a rendszeres öntözésnek köszönhetően, a kert meghálálja gondoskodást. A tavasztól késő őszig tartó színpompás területek, a pihenéshez ideális színtér azonban még szebbé varázsolható, ha a komposztálásra is hangsúlyt helyezel.

A háztartási hulladék egy részétől is megszabadulhatsz a műanyag komposztáló révén

A fenntarthatóság magában hordozza az újrahasznosítás előnyeit. A konyhában keletkezett szerves hulladéktól is megszabadulhatsz a műanyag komposztáló segítségével, ami egyébként többféle méretben elérhető. Ennek köszönhetően, a szokásaidhoz és a kerted méretéhez megfelelő mellett teheted le a voksot. Kávézacc, fűnyesedék, lebomló poharak, zöldség és gyümölcs egyaránt kerülhet bele. Az időjárástól függően, 6-12 hónap alatt olyan anyagot kaphatsz, amivel a kertben levő növényeknek extra táplálást biztosíthatsz.

A műanyag komposztáló remek lépés a szerves növényi hulladéktól való praktikus megszabaduláshoz. Az újrahasznosítás gondolata, valamint a kerti komposztálás egyre többeket érdekel. A megfizethető áron elérhető, kifejezetten ezt a célt szolgáló eszköz stílusos megjelenéssel bír, így nem kell azt a kert egy eldugott szegletébe rejtened. A természet adta, de már fel nem használt anyagokat ilyen módon visszaforgathatod a növények javára.