Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Amit a szieszta kályháról tudni kell

Amit a szieszta kályháról tudni kell

A szieszta kályha, vagy másnéven szieszta hősugárzó igen gyakori és népszerű fűtőeszköznek számít. Könnyen mozgatható és kezelhető, olcsó és a biztonsági előírásokat betartva kiváló másodlagos fűtési eszközként szolgál.

A szieszta kályha, vagy másnéven szieszta hősugárzó igen gyakori és népszerű fűtőeszköz. Könnyen mozgatható és kezelhető, olcsó és a biztonsági előírásokat betartva kiváló másodlagos fűtési eszközként szolgál.

A készüléket leginkább olyan helyiségekben használják, ahol nincs mód vezetékes gáz kialakítására. A hősugárzó tehát kizárólag PB gázzal használható, piezoelektromos gyújtással van felszerelve és lángőr funkcióval van ellátva.

Mivel a szieszta hősugárzónak nincs saját szellőzőrendszere, ezért  a helyiség légteréből vonja ki az oxigént, és oda kerül az égéstermék is, ennek okán fokozottan ügyelni kell a megfelelő szellőztetésre!

A kínálatunkban lévő Fornello gördíthető infra hősugárzóra jellemző a gyors fűtés és a három fokozatú energiatakarékos teljesítmény. Kiépített, vezetékes gázhálózat nélküli családi házakban, hétvégi házakban, nyaralókban, tanyákon, vagy alkalomszerűen lakott épületekben, helyiségekben ideális, ugyanis üzemeltetése jóval olcsóbb, mint az elektromos üzemű fűtőberendezéseké. A készülék kis súlyának, beépített görgőinek és fogantyújának köszönhetően könnyen mozgatható. A Fornello mobil infrasugárzó siesta kályhába épített 3 db kerámia égőfej üzemeltetése 11,5kg-os PB-gázpalackkal történik, amellyel akár 85-90 órán keresztül működtethető. Ez a mindennapi intenzív használat mellett is elegendő fűtést ad – mivel a készülék sok hőt termel, nem szükséges a nap 24 órájában üzemeltetni, legfeljebb 8-10 órás használat is elégséges.

A készülék használatához nyomáscsökkentő csatlakoztatása szükséges.

Elmondható tehát, hogy a jól karbantartott készülék önmagában véve nem jelent veszélyforrást, a balesetek a helytelen üzemeltetés miatt következhetnek be. A gondot sok esetben az okozhatja, ha a működésben lévő siesta kályha készüléket letakarják, éghető anyagot tesznek rá vagy a közvetlen közelébe. Ilyenkor sajnos a kályha sugárzó hője meggyújthatja a túl közel lévő tárgyakat.

Az üzemeltetéshez használt gázpalackok cseréjére is igencsak ügyelni kell. A palackokat csak és kizárólag legális cseretelepről szabad beszerezni. A balesetek jelentős részét ugyanis a házi, fekete töltés, valamint a túltöltés is előidézheti.

Továbbá fontos, hogy betartsuk a gyártó által adott útmutatóban foglaltakat. A működésben lévő készüléket felügyelet alatt és megfelelően szellőző helyen kell tartani. Fontos, hogy a siesta kályha nem használható panelépületben, talajszint alatti helyiségben és lakókocsiban. Mindig vízszintes talajon helyezzük el a siesta kályhát. Figyeljünk rá, hogy a szieszta hősugárzó mindig a helyiség közepének irányába nézzen. Ne helyezzük sarokba, illetve a falhoz 20 cm-nél közelebbre. A kerámia felületének hőmérséklete megközelítheti a 900 Celsius fokot. A palack csatlakoztatását és cseréjét mindig olyan helyen végezzük, amely jól szellőzik, és tűztől és szikrától mentes. Ha már nem használjuk a készüléket, akkor pedig minden esetben zárjuk el a gázcsapot. Ha a készülék egy hónapnál tovább üzemen kívül van, a készülék tisztítása és a gázszivárgás ellenőrzése minden esetben kötelező.