Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
en

Füstcsövek

Füstcsövek

A füstcsövek nélkülözhetetlen tartozékok, hiszen az égéstermékek elvezetésére szolgálnak.

A füstcsövek nélkülözhetetlen tartozékok, hiszen az égéstermékek elvezetésére szolgálnak.

Gyakorlatilag a kályhák és tűzhelyek legfontosabb kiegészítő elemei. Az árammal, illetve gázzal történő fűtés drága, ezért jóval költséghatékonyabb megoldást nyújtanak a hagyományos fűtő berendezések. A fa és egyéb tüzelőanyaggal (fabrikett, pellet) való fűtés megfelelő kialakítása rendkívül fontos. A kályhák, kandallók biztonságos működését, hatékonyságát, élethosszát a szakszerű telepítés nagy mértékben befolyásolja. Az égéshez szükséges levegő beáramlásához, az égés során keletkező égéstermékek elvezetéséhez tehát létfontosságú eszköz a füstcső. Fontos megjegyezni, hogy mindenképpen úgy válasszunk füstcsövet, hogy az méretileg pontosan illeszkedjen a kályhához.

Kínálatunkban megtalálható különféle méretű és vastagságú füstcső, amely segít kivezetni a füstöt a kályhákból, tűzhelyekből. Léteznek olyan füstcsövek, amelyek huzatszabályozóval rendelkeznek, amely által könnyedén szabályozható az égés sebessége.

Mindemellett kínálatunk további részét képezi a füstcső könyök, a forgatható könyök, a falihüvely (falhüvely) és a falirózsa.

Amennyiben a kémény nyílása nem ugyanott helyezkedik el, ahol a kályha/kandalló, akkor egy egyenes füstcsővel megoldhatatlan lenne az összekapcsolás, ilyen esetben van szükség egy füstcső könyökre. Füstcső könyököt többféle méretben és hajlásszögben lehet beszerezni.

A forgatható könyök segítségével még egyszerűbben össze lehet kötni a füstcsövet a kéménnyel.

A falihüvely a fal hővédelmére szolgál, ezen át kell kivezetni a füstcsövet, amelyben a forró égéstermékek áramolnak a szabadba. Megakadályozza a fal felhevülését, így a kötőanyag a magas hőingadozás hatására sem fog megrepedni, töredezni.

A falirózsa gyakorlatilag esztétikai funkciót lát el, segít elrejteni a fal és a füstcső csatlakozásánál található hézagokat.

Füstcsöveink acéllemezből készülnek és falvastagságtól függően maximum 50 kW névleges hőteljesítményű berendezéshez alkalmazhatóak.

Füstcsöveink a többféle méretben érhetők el. Ami a hosszúságot illeti, léteznek 250 mm, 500 mm, 1000 mm hosszú csövek.

A füstcsövek átmérőjét tekintve kapható 120 mm, 130 mm, 150 mm, 180 mm, 200 mm átmérőjű, falvastagságuk pedig lehet 0,55 mm, 1,5 mm vagy 2 mm.

Webáruházunk széles választékkal, minőségi termékekkel, folyamatos utánpótlással és rendkívül kedvező árakkal várja Önöket!

Tartalomhoz tartozó címkék: Fűtés