"Megbízható termékek
megengedhető áron"
Cikkek
Keresés a cikkek között:
Radiátorok 2014-02-20

A radiátor napjaink legelterjedtebb hőátadó közege. Ha egy egész házat vagy lakást egy központi helyről szeretnénk fűteni, pl. egy központi fűtőegységről (kazán, vízteres kandalló) vagy távfűtéssel, akkor általában radiátorokat használunk.

Tovább

A napkollektorokról 2013-12-20

A napkollektor olyan épületgépészeti berendezés, amely a napenergia felhasználásával közvetlenül állít elő fűtésre, vízmelegítésre használható hőenergiát. A hétköznapi nyelvben gyakran összetévesztik a napelemmel, amely a napsugárzást elektromos energiává alakítja. 

Tovább

Napelemek 2013-12-13

A napelem, vagy más néven fotovillamos elem, olyan eszköz, mely a beeső elektromágneses sugárzást, (tulajdonképpen a fotonokban rejlő energiát) felhasználva állít elő villamos energiát. A napelemek múltja a múlt század közepére nyúlik vissza, tehát viszonylag új technológia. 

Tovább

Klíma - légkondicionálás 2013-12-03

A légkondicionáló, vagy klímaberendezések olyan eszközök, rendszerek, vagy mechanizmusok, melyek a levegő hőmérsékletét és páratartalmát zárt területen hivatottak megváltoztatni. Működésüket általában a hűtéshez kötjük, pedig a fűtést is hívhatnánk légkondicionálásnak, vagy klimatizálásnak.

Tovább

Hőszivattyús fűtés 2013-11-27

A hőszivattyúk működésük során felhasználják a levegő, a föld vagy a víz hőenergiáját. A hőszivattyút minden évszakban kihasználhatjuk, telepítésével házunk teljes éves fűtés- hűtésigényét megoldjuk anélkül, hogy szükség lenne kiegészítő fűtésre.

Tovább

Villanyfűtés 2013-11-14

A villannyal működő fűtőkészülékek általános jellemzője, hogy hatásfokuk magas, s mivel nem tartalmaznak mozgó alkatrészt élettartamuk gyakorlatilag korlátlan. Beüzemelés után további ráfordítást nem igényelnek, a fűtőpaneleknek nincsenek karbantartási költségei. Sok helyen, ahol nincs gázkiállás, vagy nem megoldható a kémény a villanyfűtés az egyedüli és legkézenfekvőbb alternatíva.

Tovább

Gázzal való fűtés 2013-11-05

A gázok megismerése után megnyílhatott volna korábban is a lehetőség, mégis csak a XIX. század végén kezdték el Amerikában fűtésre használni a földgázt, Európában, pedig csak a XX. század második felében. A magyarországi lakossági gázfűtés igazi mennyiségi változása a hetvenes, nyolcvanas évekre tehető, a kilencvenes évek óta pedig, az új építésű társasházak szinte kizárólag mind földgázüzemű kazánokból nyerik a fűtési energiát.

Tovább

A hagyományos fűtési mód - szilárd tüzelés 2013-10-17

A hagyományos fával történő tüzelés a legősibb tüzelési mód. Már az ősember is érzékelte egy villámsújtotta fa égésekor, vagy akár egy spontán erdőtűznél, hogy a tűz nem csak világít de kellemes meleget is ad. Az ókorban már alkalmaztak különböző kezdetleges füstelvezető nyílásokat, hiszen a füst elvezetését meg kellett valamilyen módon oldaniuk. 

Tovább

Milyen fűtési módot válasszunk? 2013-10-07

Ősztől rövidebbek a napok, hűvösebbek a nappalok, éjszaka már fagypont alá száll a hőmérő higanyszála. Nem csoda, ha sok ember aggódva tekint a tél elé, hisz a családok téli kiadásainak jó része fűtésre fordítódik. Mindenki szeretné, ha idén kevesebbet kellene erre költeni, ehhez azonban azt nézzük meg először, milyen fűtési típusok közül választhatunk.

Tovább